Hos Vivis Pryd tror vi på at det kan lade sig gøre, at de varer du bruger i dagligdagen er produceret lokalt og derfor varierer hen over året og helst er økologiske.
Hos os får du mere bær, mindre sukker og ingen konserveringsmidler. Vi anvender ikke konserveringsmiddel og du bør derfor opbevare i køleskabet efter åbning. Bær, frugter og honning kommer fra vores økologiske landbrug og dermed dyrket uden sprøjtemidler. Nogle produkter indeholder fx mandler eller citronsaft fra friske økologiske citroner. Vi har ikke mandel- og citrontræer på Toftehøj. 😊
Vi producerer mindre partier hen over året, derfor vil sommersyltetøj være af friske bær og vintersyltetøj være fra bær på frost. Du vil derfor også opleve at syltetøjet varierer både i smag, konsistens og kombination af bær og frugt. En høj bærprocent giver velsmagende delikatesser som vores kunder elsker. På selve glasset vil der være en ingrediensliste, så du kan se, hvad varen består af. Du er også altid velkommen til at spørge i butikken, når du køber. Fødevarestyrelsen kontrollerer vores produktion og gårdbutik - Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter nederst på forsiden.
Vi har valgt at lave saft, der skal blandes med vand. Frugten er kogt og siet. Saften er tilsat vand og økologisk sukker. Vores æblemost er varmet til 80 gr i 15 min. Saften der skal blandes med vand i forholdet 1:4 har vi også i flere smagsvarianter - Blommesaft, jordbærsaft og rød saft. "Rød saft" er lavet på stikkelsbær, rabarber, ribs og jordbær Flaske med 575g
Vi har valgt at lave flere smagsvarianter - rabarber, jordbær og fx blommer. Frugten er kogt og siet igennem saftklæde. Saften er kogt ind med sukker. Vores sirup er lidt tykkere end den kaffesirup du kender, så den er lækker til is, yoghurt, på pandekager og i drinks.
Vi tager gerne ældre opskrifter op som fx jordbær/solbær alliance, æble/brombær og klassiske som jordbær og solbær hver for sig. Altid med massere af smag af sommer, sødme og syre. Vi bruger så lidt sukker og stivelsesmiddel som muligt for at opnå en høj bærprocent. Det er jo syltetøj og det skal smage godt og sødt.
Vores sennep er en gammel apoteker opskrift, som vi har lånt af en god veninde. Senneppen er stærk med sødme fra vores egen honning. Der er hvedestivelse i, så glutenallergiker skal være opmærksom på dette.
Vi har taget vores forårshonning og rørt den op med en smule af vores solbær, som er kogt igennem og siet igennem et saftklæde. Smagen er blomsterhonning med et strejf af syre fra solbær. Konsistensen er smørbar og smager vidunderligt på et stykke brød eller i en kop te.
Honning er et fantastisk naturprodukt. Honningen, du køber hos os, er fra bier som står i æbleplantagen på Toftehøj. Rammerne fra bistaderne indsamles og håndslynges to gange i løbet af sommeren. Honningen røres en gang imellem for at undgå at den krystalliseres. Nogle uger efter slyngning tapper vi honningen på glas. Det bliver gjort nænsomt uden opvarmning og brug af anden tilsætning. Det bliver til en forårshonning med blomstersmag og en mere traditionel sensommerhonning. Når honningen er koldtappet og ikke opvarmet betyder det at den bibeholder sine oprindelige og gode egenskaber